...

Πως να τραβήξεις time-lapse βίντεο στο Iphone

Πως να τραβήξεις time-lapse βίντεο στο Iphone

Πέρασαν οι μέρες των γυρισμάτων ενός time-lapse βίντεο με βαρύ και ακριβό εξοπλισμό. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι το iPhone σας και βασικός εξοπλισμός. Το Time-lapse είναι βασικά μια τεχνική κινηματογράφησης βίντεο κατά την οποία η κάμερα τραβάει πολλαπλές εικόνες σε ένα σταθερό χρονικό διάστημα, το οποίο όταν παίζεται σε κανονική ταχύτητα φαίνεται γρήγορη και δημιουργεί ένα aww. Εάν είστε χρήστης που τραβάει κυρίως με το iPhone, ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να αποτυπώσετε ένα όμορφο time-lapse.

1. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι ενημερωμένο και λειτουργεί με την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προεγκατεστημένη εφαρμογή

2. Τρίποδο– Χρειάζεστε ένα από αυτά για να διατηρήσετε το iPhone σας σταθερό για λήψη time-lapse, έως ότου και εάν κάνετε λήψη Hyperlapse (περισσότερα για αυτό μετά το time-lapse).

Βήματα για τη λήψη ενός Time-Lapse στο iPhone

Αφού συγκεντρώσετε το iPhone και το τρίποδο σας, ήρθε η ώρα να κάνετε λήψη. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να καταγράψετε ένα time-lapse.

1. Ξεκλειδώστε το iPhone σας και μεταβείτε στην εφαρμογή Κάμερα και πατήστε για να το ανοίξετε.

2. Σύρετε προς τα δεξιά στο σκόπευτρο ή κοντά στη λειτουργία επιλογής κάμερας για να μεταβείτε στη λειτουργία Time-lapse.

3. Μόλις ανοίξει η λειτουργία Time-lapse, προσαρμόστε τώρα το πλαίσιο της κάμερας και βεβαιωθείτε ότι η κάμερα είναι σταθερή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο ή έξυπνα κόλπα επί τόπου για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο είναι σταθερό στη θέση του. Μπορείτε να περιστρέψετε το τηλέφωνό σας οριζόντια εάν θέλετε να φωτογραφίσετε μια πολυσύχναστη περιοχή, σύννεφα κ.λπ., και να κινηθείτε κάθετα εάν θέλετε να φωτογραφίσετε ένα ψηλό θέμα όπως ένα κτίριο.

4. Μόλις η κάμερα σταθεροποιηθεί και πλαισιωθεί σωστά, απλώς πατήστε το μεγάλο κόκκινο κουμπί εγγραφής και περιμένετε.

5. Όταν τελειώσετε με την εγγραφή, πατήστε το τετράγωνο κουμπί διακοπής για να σταματήσετε. Και τώρα έχετε ένα όμορφα αποτυπωμένο time-lapse μόνο με τη βοήθεια του iPhone σας.

Πώς να καταγράψετε ένα Hyperlapse στο iPhone

Το Hyperlapse δεν είναι παρά ένα δυναμικό time-lapse. Στο time-lapse, το κινητό Iphone είναι σταθερό σε μια τοποθεσία, ενώ, στο Hyperlapse, πρέπει να κινείστε με την κάμερα. Πρέπει να έχετε σταθερά χέρια ή ένα smartphone για να τραβήξετε ένα βίντεο Hyperlapse. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο λήψης ενός Hyperlapse.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone σας και επιλέξτε τη λειτουργία Time-lapse ακολουθώντας τα προαναφερθέντα βήματα.

2. Μόλις ανοίξει η λειτουργία Time-lapse, είτε ρυθμίστε το iPhone σας σε ένα χτύπημα είτε κρατήστε το σταθερά. λήψη hyperlapse στην κάμερα iphone

3. Προσαρμόστε το πλαίσιο της φωτογραφικής μηχανής σας σε ένα θέμα.

4. Πατήστε το κόκκινο κουμπί κλείστρου για να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης.

5. Ξεκινήστε να κινείστε προς το θέμα ή μακριά από το θέμα για να δημιουργήσετε ένα σημείο ενδιαφέροντος. δημιουργία σημείου ενδιαφέροντος κατά τη λήψη hyperlapse στο iphone

6. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, πατήστε το κόκκινο κουμπί Διακοπή. Τώρα καταγράψατε με επιτυχία ένα Hyperlapse στο iPhone σας. σταματήστε τη λήψη hyperlapse στο iphone

Συχνές ερωτήσεις

1. Πόσο καιρό μπορείτε να τραβήξετε ένα time-lapse βίντεο στο iPhone; Μπορείτε να τραβήξετε όσο θέλετε, αλλά το iPhone σας θα κάνει βίντεο 20-40 δευτερολέπτων για να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης.

2. Μπορώ να αλλάξω την ταχύτητα βίντεο με time-lapse; Όχι. Το iPhone σας προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του βίντεο (η λήψη καρέ ανά δευτερόλεπτο) του βίντεο ανάλογα.

3. Το time-lapse βίντεο καταλαμβάνει πολύ χώρο; Όχι. Συνήθως είναι κάτω από 100 Mb, καθώς το iPhone προσπαθεί πάντα να αυξήσει τη διάρκεια μεταξύ των καρέ, εάν κάνετε λήψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Μπορείτε να αλλάξετε τον ρυθμό καρέ με τον οποίο γίνεται λήψη βίντεο με time-lapse στο iPhone; Επί του παρόντος, όχι. Η κάμερα του iPhone προσαρμόζει δυναμικά τον ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο ανάλογα με τη διάρκεια του βίντεο.

Ακολουθήστε μας
Παρόμοια Άρθρα
Επικοινωνία
Καλέστε μας Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.